Skip to content Skip to footer

Αισθητική Δερματολογία

Το ιατρείο μας χρησιμοποιεί το laser Αλεξανδρίτη ARION ώστε να εξασφαλίσουμε για εσάς πραγματικά ανώδυνη θεραπεία κατά την εφαρμογή σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο laser ή μέθοδο αποτρίχωσης.

Το αποτέλεσμα γίνεται μόνιμο μέσα σε λιγότερες συνεδρίες, ενώ η επιδερμίδα προστατεύεται πλήρως κατά την εφαρμογή με τη χρήση κρύου ατμοσφαιρικού αέρα, αντισταθμίζοντας έτσι άμεσα τη στιγμιαία αύξηση της τοπικής θερμοκρασίας.

Ο καθαρισμός αποτελεί μια καλή θεραπεία προσώπου που ιδανικά γίνεται δυο φορές τον χρόνο ενώ σώφρον είναι να τον αποφεύγουμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ιδανικός για επιφανειακές ουλές ακμής, καφέ κηλίδες, διεσταλμένος πόρους, αλλά και για  αντιγήρανση. Συνδυάζεται εξαιρετικά με χημικό peeling για καλύτερο αποτέλεσμα ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

Ο καθαρισμός προσώπου, λοιπόν, αποτελεί μία από τις συχνότερες και πιο βασικές θεραπείες που εφαρμόζονται στην Αισθητική Ιατρική και είναι απαραίτητος για την υγιή όψη της επιδερμίδας. Με τον καθαρισμό προσώπου απομακρύνονται οι ρύποι, τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα του δέρματος, ενώ καταπολεμάται η λιπαρότητα και η γυαλάδα. Επιβάλλεται σίγουρα μετά το καλοκαίρι, όπου το δέρμα έχει ταλαιπωρηθεί από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία, διότι ήλιος, λιπαρότητα και ρύποι φράσσουν τους πόρους, ενώ πολλές αντιηλιακές κρέμες επιβαρύνουν την κατάσταση. Έτσι, αρχές του φθινοπώρου το δέρμα αφυδατώνεται και τα σπυράκια και μαύρα στίγματα κάνουν πιο έντονη την εμφάνισή τους.

Η κεφαλή από διαμάντι που διαθέτουμε καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα ενώ μειώνει τους ανοιχτούς πόρους. Κατά την επαφή  με το δέρμα, απομακρύνονται τα κερατινοποιημένα κύτταρα, οι ρύποι και το σμήγμα αφήνοντας το δέρμα καθαρό.

Στο ιατρείο γίνονται ειδικές θεραπείες με ενυδατικά προϊοντικά συστατικά για αντιγήρανση, αντιοξείδωση, ενυδάτωση και λάμψη προσώπου. Aνάλογα με την περίπτωση, γίνονται οι ενδεδειγμένες θεραπείες αντιγήρανσης και αντιοξείδωσης.

Τα χημικά peelings είναι θεραπείες ανάπλασης και ανανέωσης του δέρματος κατά τις οποίες εφαρμόζονται χημικά διαλύματα που απομακρύνουν τις ανώτερες στιβάδες του δέρματος. Μετά τη διαδικασία αυτή, το πρόσωπο είναι λείο με νεανική όψη. Ενδείκνυνται για:

  • δυσχρωμίες δέρματος
  • πανάδες και μελαγχρωματικές κηλίδες
  • ουλές ακμής
  • ρόδοχρου ακμή
  • ανάπλαση και αντιγήρανση προσώπου

Ανάλογα με τις ανάγκες, χρησιμοποιείται και το αντίστοιχο χημικό peeling (PCA, σαλυκιλικό οξύ, γλυκολικό οξύ, αζελαϊκό οξύ, μανδελικό οξύ).

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία με έκχυση cocktail βιταμινών, υαλουρονικού οξέος και αμινοξέων θρέφει το δέρμα βελτιώνοντας την όψη και την υφή του. Γίνεται με την τεχνική των μικρονυγμών. Για το ιδανικό αποτέλεσμα προτείνονται 4 επισκέψεις τον χρόνο. Η θεραπεία διενεργείται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Βοηθάει στην αναζωογόνηση, στη μείωση των λεπτών ρυτίδων, στη σύσφιξη και θρέψη, στη βαθιά ενυδάτωση και τελικά στη βελτίωση της υφής και της όψης του δέρματος.

Είναι θεραπείες που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνουν την υπερμελάγχρωση στην περιοχή και βελτιώνουν την συνολική εικόνα των ματιών. Ανάλογα με την περίπτωση χρησιμοποιούνται χημικά peels ή γίνεται επιλογή ενός είδους μεσοθεραπείας.

Θεραπεία σώματος με την τεχνική των μικρονυγμών κατά την οποία γίνεται έκχυση δραστικών ουσιών (για λιποδιάλυση και κυτταρίτιδα) ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι το δέρμα ενυδατώνεται και αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα. Ετσι έχουμε μεγάλη διαφορά στην υφή του καθώς και μείωση πόντων. Ιδανικός αριθμός είναι οι 3-4 θεραπείες με διάστημα 20 ημερών μεταξύ τους.

Κατά την καινοτόμο αυτή θεραπεία προσώπου χρησιμοποιείται μια συσκευή σαν στυλό που δημιουργεί μικρο-νυγμούς στο δέρμα προκαλώντας τραυματισμό και φλεγμονή. Διεγείροντας τους ινοβλάστες διεγείρεται και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αποτελεί ιδανική θεραπεία για ουλές ακμής, ραγάδες, αντιγήρανση και καφέ κηλίδες και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Ο χρόνος αποθεραπείας διαρκεί 1 με 2 ημέρες λόγω έντονου ερεθισμού. Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Βοηθάει στην αναζωογόνηση, στη μείωση των λεπτών ρυτίδων, στη σύσφιξη και θρέψη, βαθιά ενυδάτωση και βελτίωση της υφής, της όψης και του τόνου του δέρματος. Ιδανικές είναι οι 4 θεραπείες τον χρόνο με αποφυγή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα νήματα αυτά είναι ειδικά απορροφήσιμα νήματα από polydioxanone (PDO) τα οποία τοποθετούνται μέσα στο δέρμα επιτυγχάνοντας σύσφιξη. Τα νήματα PDO δίνουν άμεση αίσθηση λίφτινγκ και αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (thread lift). Αποτελούν την ιδανική αναίμακτη και ακίνδυνη λύση για περιπτώσεις χαλάρωσης προσώπου και αν κάποιος αναζητά μια φρέσκια και νεανική εμφάνιση. Η θεραπεία μπορεί να γίνει σε οβάλ και λαιμό και σε διάφορα καίρια σημεία του σώματος – γλουτούς, μηρούς, γόνατα, μπράτσα.

Πρόκειται για ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως που βοηθούν στην αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου και το γέμισμα των βαθιών ρυτίδων. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και ορατό κατά τη διάρκεια της εφαρμογής και χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της ρινοπαρειακής αύλακας, των χειλιών, των παρειών (skin booster) και των ζυγωματικών.

Πρόκειται για θεραπεία που εκτελείται με ένα προϊόν που προκύπτει από την επεξεργασία του αίματος του ίδιου του ασθενούς και περιέχει υψηλό ποσοστό αιμοπεταλίων και υψηλή συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων (πλάσμα). Γίνεται έκχυση με μικρονυγμούς σε πρόσωπο και σώμα με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αντιμετωπίζει ουλές ακμής ενώ επιφέρει βελτίωση της ποιότητας και της υφής του δέρματος, δημιουργεί σύσφιξη και μείωση λεπτών ρυτίδων δίνοντας λάμψη. Γίνεται ιδανικά 3-4 φορές τον χρόνο και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η θεραπεία skin booster είναι μια μορφή ενέσιμης μεσοθεραπείας που -σε αντίθεση με άλλες- διαθέτει υψηλότερη περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ. Προσφέρει ενυδάτωση, μείωση των λεπτών ρυτίδων και αυξάνει τη σφριγηλότητα στις περιοχές εφαρμογής. Ιδανικό για:
Οβάλ προσώπου
Ντεκολτέ
Άκρα (χέρια)

Η γνωστή και δημοφιλής θεραπεία είναι, φυσικά, διαθέσιμη στο ιατρείο μας. Πρόκειται για ενέσιμη μέθοδο θεραπείας και προτείνεται κυρίως για τη λείανση ρυτίδων προσώπου. Επιτυγχάνεται φρέσκο βλέμμα και όψη.